Hernieuwbare energie

Warmtepomp

Een milieuvriendelijk alternatief voor een klassieke verwarmingsinstallatie is een warmtepomp. Een warmtepomp werkt ongeveer op dezelfde manier als een koelkast, maar in omgekeerde richting. Met behulp van een compressor wordt warmte uit de grond, het water of de lucht gehaald.

Een warmtepomp neemt bij hoge temperaturen warmte op, die bij lage temperaturen worden afgegeven. Het heeft een zeer laag verbruik en is milieuvriendelijk. Het kan niet alleen verwarmen, maar ook koelen en is onderhoudsvrij. Het heeft een zeer lange levensduur en heeft geen schoorsteen nodig als afvoer. Voor meer informatie kan u ons vrijblijvend contacteren.

De voordelen opgesomd:

 • zeer laag verbruik
 • milieuvriendelijk
 • kan verwarmen en koelen
 • onderhoudsvrij
 • lange levensduur
 • geen schoorsteen nodig

Enkele van onze meest gebruikte merken voor warmtepompen zijn:
VaillantDanfoss


Zonneboiler

Een zonneboiler is een 2de milieuvriendelijk alternatief voor het produceren van warm water. De zonneboiler maakt namelijk gebruik van zonlicht als energiebron, een gratis bron die ook in België veelvuldig gebruikt kan worden.

Het zonlicht wordt opgevangen via een zonnecollector (grote plaat of buizen). De vloeistof in de collector wordt vervolgens opgewarmd door de zon.  De warme vloeistof wordt naar de boiler gepompt waar het via een spoel het water in de boiler opwarmt.

Een zonneboiler is dus een thermisch zonne-energiesysteem. Het licht en de warmte van de zon worden opgevangen om het water op te warmen. De energie van de zon wordt door een zonneboiler dus rechtstreeks omgezet tot warmte-energie. Hierdoor kan je veel energie besparen.

Een zonneboiler heeft een hoog energetisch rendement en bespaart tot 50% op de energiekosten voor het verwarmen van uw tapwater. Daarnaast is deze boiler milieuvriendelijk door zijn verminderde CO2 uitstoot. Het is een eenvoudig systeem dat weinig onderhoud vraagt en heeft een lange levensduur.

De voordelen opgesomd:

 • hoog energetisch rendement
 • bespaart 50% op energiekosten voor verwarming van uw tapwater
 • milieuvriendelijk (minder CO2 uitstoot dan ketel)
 • relatief eenvoudig systeem met weinig onderhoud
 • lange levensduur

Voor een zonneboiler werken we meestal met de merken:
VaillantBuderus


Hybride warmtepomp systeem

Dit systeem combineert de voordelen van een condensatiegaswandketel en een warmtepomp. Zo profiteert u van het beste van deze twee systemen. Het is goedkoper in verbruik en ook nog eens milieuvriendelijk. Dankzij een ingebouwde intelligente regeling wordt automatisch de meest efficiënte bron aangesproken. Ons bedrijf maakt gebruik van 2 soorten hybride warmtepomp systemen:


Bodem/water-warmtepomp

Hierbij wordt de energie voor de opwarming van uw water uit de bodem gehaald. Dit door het gebruik van een verticale sonde of horizontale bodemcollector. Deze warmtepomp wordt in combinatie met een gaswandketel geplaatst. Dit systeem heeft het hoogste rendement.

Dit hybride systeem zorgt voor een hogere energiebesparing ten opzichte van een installatie met enkele een condensatieketel. Het is voorzien van een passieve koeling en van een intelligente regeling. Het is een systeem dat vrij flexibel en snel te installeren is en kan ook eenvoudig gecombineerd worden met een zonneboiler. Dit systeem is uiterst betrouwbaar.


Wandhangende lucht/water warmtepomp

Dit systeem heeft dezelfde voordelen als een bodem/water warmtepomp, maar haalt zijn energie uit de lucht.

Een luchtwaterpomp onttrekt de warmte uit de buitenlucht, om deze daarna door te geven aan de vloerverwarming of radiatoren van de woning. In de zomer kan de werking dan weer omgedraaid worden waardoor de warmtepomp voor verkoeling zorgt.

Daarnaast heeft dit systeem ook een zeer hoog rendement en is te combineren met een condensatieketel.

Enkele van onze belangrijkste merken voor hybride warmtepompen zijn:
VaillantBuderus